VEGANSK KLADDKAKA MED CHOKLADGLASYR MED ROSTAD KOKOS

Vegansk kladdkaka (8 bitar)

  • 2 dl rörsocker, strö
  • 2 dl florsocker (finmixat rörsocker)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl tapiokastärkelse, mjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl Sproud
  • ¾ dl vegetabilisk olja

STEG FÖR STEG

1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.

2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i oljan och sist Sproud.

3. Fyll en springform (22cm i diameter) och grädda kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna helt.

 

Glasyr

  • 100g florsocker
  • 15g kakao
  • 30g Sproud
  • 1 krm salt
  • 1 krm snabbkaffe

STEG FÖR STEG
1. Vispa ihop florsocker och kakao. Tillsätt Sproud och rör ihop tills en jämn smet med en visp. Tillsätt salt och tryck igenom snabbkaffet genom en finmaskig sil.

2. Häll över avsvalnad kaka och låt glasyren sätta sig lite i kylen.

Topping

  • 20g kokos

STEG FÖR STEG
1. Rosta kokosen i en torr panna på hög värme. Rör konstant tills kokosen är jämnt rostad.

2. Strö över kakan. Låt kakan stå i kylen i minst 2h för att den ska bli så god som möjligt.

En vegansk kost behöver inte vara tråkig och bara bestå utav grönsaker. Vi vill visa hur en allsidig vegansk kost kan se ut. Därför har vi tagit fram en rad olika veganska recept, men även vegetariska recept. Vi vet att veganska recept har lägre klimatpåverkan än recept som inkluderar animaliska produkter. Bland våra veganska och vegetariska recept hittar du inte bara rätter och måltider som smakar gott, utan som även gör gott. 
Spana in hur du gör en god, grön smoothie eller lär dig att göra en vegansk glutenfri kladdkaka. Möjligheterna för en vegansk kost är oändliga - och vi lovar, det ÄR gott att äta klimatsmart!