OKONOMIYAKI

OKONOMIYAKI

  • 5 ägg
  • 1 dl Sproud
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 100 g vitkål
  • olja till stekning

TOPPING

  • 300 g ostronskivling
  • Tonkatsu sås
  • Majonnäs
  • Finstrimlad salldslök
  • Noriblad

 

STEG FÖR STEG

1. Vispa ihop ägg, Sproud, mjöl och salt till en jämn smet.
2. Strimla kålen fint, spara lite till servering och blanda ner resten i smeten. Stek i olja på medelvärme ca 5 minuter tills omeletten stelnat.
3. Stek ostronskivlingen i bitar. Strimla salladslök fina.
4. Toppa omeletten med tonkatsusås, majonnäs och svamp och salladslök. Klipp noriblad över som garnering.

En vegansk kost behöver inte vara tråkig och bara bestå utav grönsaker. Vi vill visa hur en allsidig vegansk kost kan se ut. Därför har vi tagit fram en rad olika veganska recept, men även vegetariska recept. Vi vet att veganska recept har lägre klimatpåverkan än recept som inkluderar animaliska produkter. Bland våra veganska och vegetariska recept hittar du inte bara rätter och måltider som smakar gott, utan som även gör gott. 
Spana in hur du gör en god, grön smoothie eller lär dig att göra en vegansk glutenfri kladdkaka. Möjligheterna för en vegansk kost är oändliga - och vi lovar, det ÄR gott att äta klimatsmart!